PRIJE DVIJE GODINE

Evo kako je Novak Đoković pomogao Hamadu Međedoviću da postane najbolji mladi teniser svijeta

O tome svjedoče riječi njegovog oca Eldina, koji je otkrio kako je Nole uticao na to da Međedović dođe do samog vrha

Novak Đoković i Hamad Međedović. TSS

H. J. I.

3.12.2023

Srbija ima novu tenisku nadu. To je Hamad Međedović koji je sinoć u finalu ATP Next Gen turnira u Džedi uspio da poslije pet uzbudljivih setova savlada Artura Fisa iz Francuske, koji je inače trenutno 37. na rang listi.

Time je dobio nezvaničnu titulu najboljeg igrača nove generacije u poprilično jakoj konkurenciji. I to je uspio da ostvari bez poraza, pošto je uz tri pobjede u grupi prije Fisa dobio i Dominika Strikera u polufinalu.

Malo ko zna da je najbolji teniser svijeta Novak Đoković bio od velike pomoći Hamadu na početku njegove karijere. O tome svjedoče riječi njegovog oca Eldina, koji je otkrio kako je Nole uticao na to da Međedović dođe do samog vrha.

- Sjećam se našeg drugog razgovora sa Noletom. Pričali smo o koracima koje Hamad treba da preduzme u karijeri. Novak nam je davao ideje, šta Međedović treba da uradi sa igrom, a ja sam mu rekao: "Nole, žao mi je, ali te stvari koštaju puno!" Ali Đoković je nastavio da priča o trenerima, šta ćemo da radimo - počeo je Hamadov otac, na šta je Nole rekao:

- Sve što Hamad treba da uradi jeste da radi vrijedno, ja ću se pobrinuti za sve ostalo.

Na novu opasku da je tenis preskup sport i da porodica Hamada Međedovića ne bi mogla sve to da podrži, stigao je kraljevski odgovor Novaka Đokovića.

- Edo, ja ne radim to za novac. Zarađujem ga negdje drugdje. Ja ovdje hoću da pomognem. Kakav bih to bio čovjek kada ne bih pomogao nekome ko to zaslužuje, voli tenis i na sve to, pruža dobre rezultate? Znate šta ćete da uradite? Jednog dana, kada Hamad uspije, uzmite nekoga pod svoje krilo i pomognite mu na isti način - rekao je Nole.

I taj dan se desio. Hamad je šampion, a sve ostalo je historija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.