PROTIVNIK VAKCINA

"Visokorizična" slavna ličnost: Đokovića pratio bivši FBI agent

Farmaceutska kompanija Moderna izrazila je zabirnutost jer su "protivnici vakcina" slavili njegovu pobjedu na US Openu

Novak Đoković. Platforma X

N. H.

28.11.2023

Farmaceutska kompanija Moderna unajmila je bivšeg FBI-ja, kako bi sastavio izvještaje o "visokorizičnim" slavnim ličnostima, a taj izvještaj je uključivao Novaka Đokovića i Ilona Maska (Elon Musk), piše New York Post. 

Riječ je o ličnostima koje su javno kritikovale vakcine protiv koronavirusa, a ova kompanija je upravo prodala jednu od prvih vakcina protiv COVID-19, koja je distribuirana milionima američkih državljana. 

Oni su zaposlili tim bivših službenika koji su činili "odjel za dezinformacije", odnosno osobe koje prate reakcije na njihovu vakcinu.

Vijest o postojanju odjela i njegove izvještaje prvi su otkrili nezavisni novinari Li Fang (Lee) i Džek Poulson (Jack). 

Oni tvrde da je odjeljenje naručilo izvještaj pod nazivom "Đoković krunisani heroj protiv vakcine poslije pobjede na US Openu". 

Upravo srbijanskom teniseru nije bilo dozvoljeno učešće na izdanju ovog Gren slema 2021. i 2022. godine zbog odbijanja da primi vakcinu.

Farmaceutska kompanija je izrazila zabrinutost jer su "protivnici vakcina" slavili njegovu pobjedu, što je učinilo da mnogi ismijavaju činjenicu da je Moderna sponzor US Opena.

- Perspektiva Đokovića, koji se protivio vakcini što mu nije dozvolio da se takmiči na US Open 2022. godine, vratio se i osvojio turnir koji sponzoriše Moderna ojačalo je tvrdnje da su vakcine nepotrebne - navodi se u dijelu izvještaja.

Moderna je raspravu oko srbijanskog tenisera ocijenila kao "visoko rizičnu", a osim Đokovića je i vlasnik društvene mreže X, poznatije kao Twitter, Ilona Maska. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.