20. MEĐUNARODNI TURNIR

Otvoren "Brčko open 2024", učestvuje 104 tenisera iz 25 zemalja

Svi mečevi glavnog turnira igraju se na terenima Teniskog kluba "Prohema

Brčko open 2024. Fena

FENA

22.5.2024

U organizaciji Teniskog kluba Prohema Brčko, prvim mečevima dublova iz ITF serije, sinoć je u Brčkom uprkos lošim vremenskim uslovima, počeo 20. međunarodni teniski turnir "Brčko open 2024" koji je okupio 104 tenisera iz 25 zemalja.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić svečano je otvorio turnir i rekao da je, osim sportskog značaja, ovo dobra prilika da se Brčko predstavi kao turistička destinacija i kao dobar domaćin sportskih i svih drugih manifestacija. Napomenuo je da je ovo najstariji teniski turnir u BiH iz serije futures.

- Treba napomenuti da su istaknuta imena tenisa iz regije svoje teniske korake upravo započeli na ovakvim turnirima i upravo ovdje u Brčkom. Siguran sam da su među ovim teniserima nalaze oni o kojima ćemo tek čuti u svijetu profesionalnog tenisa - rekao je Milić.

Svi mečevi glavnog turnira igraju se na terenima Teniskog kluba "Prohema".

U subotu, 25. maja biće održano polufinale singla i finale dubla, dok je u nedjelju u podne finale singla.

Turnir se igra za nagradni fond od 15.000 dolara, a pobedniku će pored novčane nagrade pripasti i 15 ATP bodova. Supervizor turnira je Vladimir Erg koji je potvrdio sinoć da su ispunjeni svi uslovi za održavanje 20. jubilarnog turnira.

Generalni pokrovitelj turnira je Vlada Brčko distrikta BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.