NEVJEROVATAN JE

Đoković trenirao u Crnoj Gori: Snimak potaknuo nagađanja, sprema li se da uradi nemoguće

Nakon povrede na Rolan Garosu nastup na Vimbldonu otpisali su mnogi, ali, čini se, ne i Novak Đoković

Đoković na terenu u Portanovi. Platforma X

E. Ć.

prije 5 dana

Novak Đoković želi što prije da se vrati takmičarskom tenisu. Operacija koljena je iza njega, a čini se da bi srbijanski as mogao zaigrati čak i na Vimbldonu.

Prve prognoze nakon povrede meniskusa koljena desne noge stavljale su pod upitnik i nastup na Olimpijskim igrama, dok se o Vimbldonu nije ni pomišljalo. Ipak, povreda nije bila toliko teška, a Novakova želja je nikad veća.

Redovna baza u Crnoj Gori

On se naporno sprema, ranije je trenirao u teretani u Beogradu, a onda je snimljen u Crnoj Gori na teniskom terenu.

Đoković je trenutno u Portonovom, gdje se redovno priprema za vrijeme ljeta. Njegov trening privukao je veliki broj mališana koji su oduševljeno pratili svaki njegov potez.

No, jedna stvar je zanimljiva zbog koje se Đokovićevi fanovi nadaju da će zaigrati na Vimbldonu, koji se igra od 1. do 14. jula.

Naime, oni koji pažljivo prate njegovu karijeru primijetili su da Đoković trenira na betonu, što je već postala tradicija u sezonama u kojima se on sprema za Vimbldon.

Uobičajeni potezi

Imao je već običaj da ne igra nijedan meč između Rolan Garosa i Vimbldona. U skladu sa tim, i ovog juna on radi na tvrdoj podlozi, što je dodatno potaknulo nagađanja da bi mogao napraviti čudo i pojaviti se na Vimbldonu.

Novak Đoković je rekorder po broju Gren slem titula (24). Do sada je sedam puta slavio na Vimbldonu, a u tom segmentu je ispred njega samo Rodžer Federer (Roger, 8).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.