VIJESTI

VRHUNAC MOBINGA Mejrima Drino-Memić dobila otkaz

Nakon što je napadnuta radnica biroa

V. B.

22.7.2015

Jučerašnji otkaz o radu u Službi zapošljavanja Zeničko-dobojskog kantona za magistricu Mejrimu Memić-Drino, koja je uz to od 9. jula i na bolovanju zbog fizičkog napada na nju od strane pretpostavljenog joj Ante Perkovića, vrhunac je mobinga na radu koji protiv ove majke dvoje djece provode direktor Ratko Orlandić (NSRzB) i njegova politički-kriminalno zaposlena klika u SZZDK.

Otkaz na bolovanju

- Otkaz su obrazložili time da sam odbila izvršiti radni zadatak, a što nije tačno. Samo sam, i to napismeno, tražila potrebnu dokumentaciju za izvršenje zadatka, koju mi šef Perković nikada nije dostavio - kaže nam Memić- Drino, koja je jučer predala dopunu prijave Inspekciji rada ZDK, koje je dostavila 15. i 20. jula.  

Fizički napad, nako što je je, dan ranije, Perković na hodniku poslao „u p.... materinu“ dogodio se u prostorijama SZZDK, odnosno kancelariji napadača, o čemu je prošle sedmice zastupnike Skupštine ZDK sa govornice, uz prezentaciju fotografija sa ozljedama koje je snimio njen radni kolega Suljo Čolaković, informirala Meldina Ugarak (SBB-Fahrudin Radončić), koja je pročitala šokantno pismo, koje je bilo poziv za pomoć.

povreda1

Još vidljivi znaci napada

Ugarak je, tada, zatražila od resornog ministarstva i Vlade ZDK da, ako već ne mogu smijeniti Orlandića, a što su skupštinskim zaključkom iz maja tražili zastupnici, nađu novi posao za gospođu Memić-Drino. Nakon upornog insistiranja uspjela je ishoditi  policijski odgovor s uviđaja, čijom sadržinom nije zadovoljna.

Bez svjedoka

- Uložila sam prigovor na odgovor od strane policije na moj zahtjev, jer zapisnik nisam ni dobila. Navodi se da su događaju prisustvovali i svjedoci, koji su posvjedočili da sam se sama udarila, a nikakvih svjedoka događaja, osim moje povrijeđene ruke, nije bilo. Niti imamo video-nadzor u Službi.

Policija, prilikom uviđaja, nije ni sačinila snimke moje povrijeđene ruke. Jedine fotografije, koje sam i dostavila na sve adrese, snimio je kolega Čolaković- kaže Memić- Drino, na čijoj se ruci i jučer, čak dvije sedmice nako napada, jasno razaznaju povrede.

 

Galijašević izgubio strpljenje

Resorni ministar rada u Vladi ZDK Nurdžihan Šahinović (SDA), i prije saznanja da je magistrica Memić-Drino dobila otkaz, zakazao sasatnak s čelnim ljudima SZZDK, dobio je zadatak od premijera Miralema Galijaševića (SDA) da svu dokumentaciju o nepravilnostima, a koja je iz SZZDK stizala i na adresu Vlade ZDK, ponovo i hitno uputi Inspekciji rada, Ministarstvu unutrašnjih poslova i Tužilaštvu ZDK.

Galijašević je, očito, izgubio strpljenje s Orlandićem, za čiju smjenu, barem do sada, nije imao politički konsenzus unutar koalicije SDA-DF-HDZ.    

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.