VIJESTI

SIPA pretresa Pavlović banku u Bijeljini

Po nalodu Tužilaštva BiH

Fena

18.11.2015

Izvršni direktor Pavlović banke Bijeljina Petar Lazić potvrdio danas da su inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) došli u najavljenu kontrolu dokumentacije vezane za određene komitente te banke.

- Inspektori SIPA-e su danas oko 12 sati stigli u banku. Radnici koji su zaduženi za taj dio posla, primili su ih i pružit će im na raspolaganje svu neophodnu dokumentaciju koju oni budu tražili. Očekujemo da će brzo završiti svoj dio posla - izjavio je Petar Lazić za banjalučki poslovni portal "capital“.

Naveo je i da su i radnike banke iznenadile informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima.

- Ne znamo iz kojih izvora potiču informacije koje su pune neistina i pretjerivanja. Ova banka je oduvijek poslovala i posluje u skladu sa zakonom. Banke su danas strogo nadzirane od više kontrolnih organa i institucija, kao što su Agencija za bankarstvo RS, Agencija za osiguranje depozita BiH, poreskih organa i drugih nadležnih institucija - rekao je Lazić naglašavajući da kontrola SIPA-e nema veze s poslovanjem banke, već dobijanjem informacije o pojedinim klijentima.

Lazić ističe da sve banke imaju povremene neusklađenosti u radu, ali "u ovoj banci nikada nije bilo nezakonitih radnji“.

Lider SDS-a Mladen Bosić ponio je krivičnu prijavu protiv predsjednika RS Milorada Dodika, koja se odnosi na Dodikovu imovinu, tačnije na vilu koju je kupio u elitnom beogradskom naselju Dedinje 2007. godine.

- Ta vila je kupljena parama s Dodikovih privatnih računa a kasnije mu je fiktivno odobren kredit Pavlović banke za kupovinu te vile. Podnijeli smo dokaze o tome, a također smo nadležnim ustanovama proslijedili krivičnu prijavu protiv Dodika, Slobodana Pavlovića, Radomira Jovanovića, Petra Lazića, Blaga Blagojevića, Mileta Pavlovića, Milovana Erića i Slavice Injac - rekao je Bosić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.