Čavić: Mi smo opozicija Dodiku, a ne RS-u

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta

Fena
25.11.2015 12:16

Djelovanje opozicije u Republici Srpskoj protiv politike Milorada Dodika nije podrivanje sistema i to što smo protiv njih ne znači da smo protiv Republike Srpske - naglasio je danas predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić.

Čavić je novinarima u Banjoj Luci kazao da svuda u svijetu opozicija kritikuje vlast.

- Mi smo opozicija Miloradu Dodiku i njegovi trabantima, a ne RS-u i to moraju da znaju - istaknuo je on.

Čavić je naglasio da ne mogu prihvatiti ustavno i pravno nasilje te donošenje nezakonitih odluka, pa i Narodne skupštine RS za koje je pred Ustavnim sudom RS dokazano da su takve.

Nakon što se danas pojavio kao svjedok predsjednika Savjeta mladih Partije demokratskog progresa (PDP) Nikole Dronjka u sudskom procesu u Osnovnom sudu u Banjoj Luci, po Dodikov tužbi, Čavić je podsjetio da je Dodik tužio i njega, a da, umjesto da u sudu i u zatvoru budu oni u čije kriminalne radnje opozicija izražava sumnje, oni slobodno šetaju Banjom Lukom.

- Sve je otišlo naopačke i to je RS - ustvrdio je predsjednik NDP-a ponovivši sumnje u malverzacije s gradskim građevinskim zemljištom koje niko ne procesuira, "ali se vode procesi protiv neistomišljenika vlasti u RS".

Oglasi

NA VRH