VIJESTI

SREBRENICA: "Pančićeva regata" oduševila više od 500 učesnika

U organizaciji Turističke zajednice

S. SMAJLOVIĆ

7.8.2016

Ni kiša nje omela više od 500 učesnika desete regate, koja je u organizaciji Turističke zajednice i Općine Srebrenica organizovana na akumulacionom jezeru Perućac, Hidroelektrane Bajina Bašta na lokalitetu Oštrika u srebreničkoj općini.

Dva broda, čamci i druga plovila krenuli su sa Oštrike, plovili nekoliko kilometara uzvodno jezera do Klotjevca, gdje su odmorili, a zatim se vratili na polaznu destinaciju, gdje se organizovalo takmičenje u plivanju, skokovima u vodu, natezanju konopca i zajednički ručak. Jeo se grah, kojeg je za sve učesnike regate pripremio Avdo Sandžić, a zatim je upriličeno druženje uz pjesmu i igru.

Sead Jahić, direktor Turističke zajednice Srebrenica ne krije zadovoljstvo dobrom organizacijom i posjetom građana iz cijele BiH i Srbije. Kako kaže, ova manifestacija je tradicionalna i svake godine je sve masovnija.

- Ugođaj je ploviti lijepim kanjonom jezera Peručac. Ovo nam je prvi put da uživamo u ovim ljepotama i dolazit ćemo svake godine - kazuje bračni par Hana i Salih Alić, koji su na ovu manifestaciju došli iz daleke Australije.

Srebreničanin Edin Nalić iz Austrije ovdje dolazi svake godine. Zbog prirodnih ljepota i povoljne klime ovdje u svojoj vikendici s porodicom provodi odmor.

Regatu je obezbjeđivala granična policija BiH i Republike Srbije. Bile su tu spasilačke i medicinske ekipe, a ova dobro organizovana regata prošla je upoznavanjem i druženjem uz pjesmu i veselje.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.