VIJESTI

Čović: MUP i Tužilaštvo HNK moraju ispitati dešavanja u Stocu

Član Predsjedništva BiH i lider HDZ-a

Autor:N. M.

11.10.2016

U zgradi Predsjedništva BiH danas su održali sastanak članova Predsjedništva Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića te Mladena Ivanića, a održan je i poseban sastanak Izetbegovića i Čovića.

Lider HDZ-a Dragan Čović kazao je nakon sjednice da su tri člana Predsjedništva razgovarali o do sada urađenom kada je u pitanju ova institucija.

S lider SDA, Bakirom Izetbegovićem, Čović je kako je kazao razgovarao o federalnom nivou vlasti, kako bi se riješile sve nesuglasice koje su od ranije poznate.

Na pitanje šta će biti s Stocem, Čović je kazao da je uvjeren da će izboru u tom gradu ponoviti i da će HDZ pobijediti.

- Nije uredu to što se desilo. Mi smo dali dovoljno vremena da SDA ode dole i istraži šta se deseilo. Istraga se mora provesti, to treba da rade MUP HNK i Tužilaštvo. AKo to ne uradimo nema smisla organizirati nove izbore. Moja poruka akterima dole je jasna, da je to vrijeme daleko iza nas i da svake izbore moramo bolje organizirati, ovi su za nijansu bili bolji ali opet imamo ove incidente  - naveo je Čović.

On je istakao da je jedna od tema bila i zatvaranje stranica lokalnih izbora i da se izbore ostave iza sebe i da se okrenu Master planu koji je usvojen prošli ponedjeljak.

Čović je naveo da je dogovoreno da premijer FBiH Fadil Novalić i dopremijerka i ministrica finansija Jelka Miličević urade reviziju svih stvari koje koče procese reformi kako bi parlament mogao dalje usvajati potrebne zakone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.