VIJESTI

Suspendirana dva policijska službenika MUP-a BPK Goražde

Nakon fizičkog napada na radnika

Al. B.

18.10.2016

Zbog fizičkog napada na jednog od radnika kompanije „Prevent“ načelnik Sektora uniformisane policije MUP-a BPK Goražde suspendirao je sa dužnosti policajce E.Č. i Dž.J. Suspenzija traje do okončanja postupka kojeg vodi Jedinica za profesionalne standarde.

Napad na uposlenika "Preventa“ dogodio se u petak, nekoliko minuta iza ponoći, neposredno po izlasku druge smjene iz fabrike u Vitkovićima. Kako saznajemo, patrola policije u Vitkoviće je došla u službenom automobilu, a napadu je prethodio razgovor policajca Dž.J. sa suprugom koja radi u ovoj kompaniji, a koja je imala verbalni sukob sa radnim kolegom. Policajci su potom ušli u krug preduzeća i nasrnuli na radnika, na opće zaprepaštenje njegovih kolega iz smjene. Na lice mjesta stigla je druga patrola koja je obavila uviđaj i informativne razgovore sa prijaviteljem, prijavljenima i svjedocima, te o svemu obavijestila Jedinicu za profesionalne standarde.

- Policijski službenici Jedinice za profesionalne standarde i edukaciju preduzeli su mjere i radnje unutrašnje istrage, te utvrdili da postoje osnove sumnje da je prijava osnovana, te da su policijski službenici J.Dž. i  Č.E. na parking prostoru preduzeća “Prevent”  fizički napali lice P.E., čime su počinili težu povredu službene dužnosti. Imajući u vidu okolnosti pod kojima je učinjena teža povreda službene dužnosti, te vjerovatnoće da bi njihov dalji angažman do okončanja disciplinskog postupka štetio interesima službe i unutrašnjoj istrazi, Jedinica za profesionalne standarde i edukaciju je Upravi policije podnijela prijedlog za donošenje rješenja o privremenom udaljavanju iz službe dvojice policijskih službenika – kazao nam je šef Ureda komesara policije BPK Goražde, Emko Rizvanović.

Postupak unutrašnje kontrole još je u toku, nakon čega će predmet biti dostavljen disciplinskoj komisiji koja će poduzeti daljnje mjere, a u ovaj slučaj uključeno je i Tužilaštvo BPK Goražde.

- Ne bih želio da ovaj pojedinačan i izolovani slučaj poremeti dobru saradnju policije i građana i pozivam građane da nastave saradnju sa policijom, jer tako ćemo imati bolje stanje sigurnosti – istakao je Rizvanović.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.