VIJESTI

Nacisti prekinuli tribinu o "historiji Republike Srpske"

Na Filozofskom fakultetu u Beogradu

Autor:(Am.K.)

17.12.2016

Na Filozofskom fakultetu u Beogradu sinoć je održana tribina posvećena "historiji Republike Srpske".

Nedugo nakon početka tribine grupa od desetak pripadnika organizacije 'Nacionalni srpski front', ustala je i fizički napala studente fakulteta.

Udarali su rukama i kaišem po glavi pojedine studente, uzvikujući nacističke parole "Sieg Heil", "Heil Hitler"

Na snimku objavljenom na YouTube kanalu vide se mladići koji viču na studente i dobacuju "vadi taj nož". Kada su primijetili da ih jedan od učesnika skupa snima telefonom počeli su da mu dobacuju "šta ti to snimaš" i "gasi to".

Jedna od studentica, koja je prisustvovala skupu, kazala je da su među prisutnima na skupu bili i mladići za koje je kasnije saznala da pripadaju organizaciji "Nacionalni srpski front".

- Vrijeđali su prisutne studente na vjerskoj, rasnoj, nacionalnoj i seksualnoj osnovi, dobacujuci studenticama seksističke uvrede i prijetnje silovanjem. Jedan od nacista je prijetio i nožem studentima", rekla je ona.

Prema njenim riječima, mladići koji su napali studente pripadnici su organizacije koju predvodi takozvani Firer i koja je prije nekoliko mjeseci pokušala da maršira Beogradom. Čitav događaj zabilježili su studenti video-snimcima.

 

 

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.