ZENICA SUMMER FESTA

Zenica kao centar muzičkih zbivanja

Festival je ove, kao i svake prethodne godine, pripreman je sa mnogo pažnje, truda, rada i znoja

Treći dan festivala tj. neradnu, inače prosječnu nedjelju. Zenica Summer Fest

S. S.

31.7.2023

Neizostavan sadržaj prethodnih pa tako i ovogodišnjeg, šestog po redu Zenica Summer Festa, jeste kulturno-historijska baština Bosne i Hercegovine. Prethodnih godina predstavljana je kroz nastupe kulturno-umjetničkih društava i sevdalinke - kao vjerne čuvare tradicije. Ove godine, pored toga, predviđen je bogatiji i dominantniji program tokom cijelog dana.

Tačno u 12:00h, na Trgu Alije Izetbegovića, održao se događaj pod nazivom „Dani tradicije u BiH”, kao i prezentacija Nacionalnih društava BiH (Preporod, HDK, Napredak)

Šest sati nakon toga, u 18:00h, na istoj lokaciji, KUD FILIGRAN pripremao se spektakularni nastup i smotra tamburaških orkestara koja svake godine posjetioce Zenica Summer Festa razveseli i prisjeti na neke stare dane.

U isto vrijeme, samo na drugoj lokaciji, MRV Vranduk pripremala se  Noć rock'n rolla za sve ljubitelje rock muzike! I to na predivnoj lokaciji, savršenoj za relaksaciju ali i rekreaciju. Smještenoj na svježem zraku, daleko od gradske buke i saobraćajnog kolapsa. Lokacija koja simbolizira bogatu historijsku pozadinu i koja raspolaže raskošnim vizuelnim i naučnim karakteristikama. Lokacija koja prisvaja oduševljenja mnogih, jedna i jedina - Tvrđava Vranduk.


Zenica kao centar muzičkih zbivanja. Zenica Summer Fest

Četvrta noć ovogodišnjeg Zenica Summer Festa, rezervisana je za koncert nekadašnjih superfinalista muzičkog showa „Zvezde Granda”. Džejlu Ramović, pobjednicu prve sezone muzičkog showa „Neki novi klinci” i pobjednicu „Zvezda Granda” 2019. godine. Zatim njenog kolegu, supertalentovanog Ermina Redžića Bubia, trećeplasiranog superfinalistu showa „Zvezde Granda” u sezoni 2015./2016. godina.

 Zahvaljujući ekstremnom talentu kojim su nadareni, a sada već i značajnom iskustvu kojeg posjeduju - pomenuti mladi ljudi će imati priliku da zajedno sa publikom okupljenom u Zenici, u svijet pošalju najljepše fotografije i poruke sjajne, vladajuće atmosfere.

Zenica kao centar muzičkih zbivanja. Zenica Summer Fest

Da nijedan Zenica Summer Fest ne može proći bez nastupa zeničkih estradnih umjetnika, dokazuju nastupi onih kojima je Zenica rodni grad ili mjesto boravka. Jedan od takvih je i Nihad Fetić Hakala, koji će na ovogodišnjem Zenica Summer Festu, nastupiti 8. augusta na Trgu Alije Izetbegovića, od 20 sati i 30 minuta.

Muzičku scenu te večeri, Hakala će dijeliti sa takmičarkom Zvezda Granda, djevojkom iz Širokog Brijega - Antonijom Čerkez. Vjerujemo da će kombinacija dva različita stila muzike i različit odabir pjesama, biti dobra odluka i da će publici pružiti ugodan ambijent.

Ključna svrha i poenta raznovrsnog programa festivala, jeste poštivanje različitih 'ukusa' i ispunjenje svačijih očekivanja. Pronađite odgovarajući koncert za sebe i pridružite se najboljoj ljetnoj žurci u Zenici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.