MINISTRI I PARTNERI

Delegacija Općine Stari Grad u posjeti ministrima u Vladi Republike Srbije i rukovodstvu partnerske beogradske općine

Delegacija Općine Stari Grad posjetila ministre Vlade Republike Srbije i rukovodstvo Općine Stari Grad Beograd radi jačanja saradnje u oblasti turizma

Delegacija Općine Stari Grad u posjeti ministrima u Vladi Republike Srbije i rukovodstvu partnerske Općine Stari Grad Beograd. Općina Stari Grad Sarajevo

9.2.2024

Saradnja u oblasti turizma bila je u fokusu sastanaka s ministrima u Vladi Srbije Huseinom Memićem i Edinom Đerlekom te rukovodstvom partnerske Općine Stari Grad Beograd. Ministar turizma i omladine Republike Srbije Husein Memić primio je u svom kabinetu delegaciju Općine Stari Grad koju predvodi općinski načelnik Irfan Čengić.

“U skladu s našim ciljevima postavljenim u Strategiji, naša općina će se promovisati na sajmovima turizma. Zahvaljujući Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo i saradnji s partnerima u Srbiji, predstavit ćemo našu turističku ponudu na sajmu turizma u Beogradu”, naglasio je načelnik Čengić.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Ministar turizma i omladine Republike Srbije Husein Memić predstavio je organizaciju specijaliziranog EXPO 2027, čija je gradnja objekata počela upravo ove sedmice, te priliku za promociju Bosne o Hercegovine na istom.

“Imali smo konstruktivan i prijateljski razgovor u susret predstojećem Sajamu turizma u Beogradu koji se održava od 22 - 25. februara u Beogradu. U okviru štanda „Visit Sarajevo” Stari grad će predstaviti svoju opštinu zanimljivim sadržajem”, najavio je ministar Memić.

S ministrom Edinom Đerlekom, koji je u Vladi Srbije zadužen za ravnomjerni regionalni razvoj, imali su koristan razgovor o mnogim temama.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

- S partnerskom Općinom Stari Grad Beograd nastojimo imati kvalitetnu saradnju, posebno u ovoj oblasti turizma. Po broju dolazaka i noćenja u KS turisti iz Srbije su u top 5 zemalja. Takvu saradnju ćemo ostvarivati i s partnerskim gradovima i općinama iz Turske i Hrvatske, koje su lideri u broju posjeta - istakao je prilikom posjete načelnik Čengić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.