BH TELECOM

Predstavnici BH Telecoma u posjeti Vladi USK-a

BH Telecom ima ključnu ulogu u digitalnoj transforma

Predstavnici BH Telecoma u posjeti Vladi USK-a: BH Telecom ima ključnu ulogu u digitalnoj transformaciji. BH Telecom

prije 5 dana

Vršilac dužnosti generalnog direktor BH Telecoma Amel Kovačević sa svojim saradnicima Muamerom Durićem, v.d. izvršnim direktorom za tehnologiju i razvoj servisa i Sašom Palinićem, v.d. izvršnim direktorom za investicije posjetio je Vladu Unsko-sanskog kantona u Bihaću na čelu sa Nijazom Hušićem, premijerom Unsko-sanskog kantona i Zikrijom Durakovićem, predsjedavajućim Skupštine Kantona.

Sa predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti USK direktor Kovačević je istaknuo ključnu ulogu BH Telecoma u procesu digitalne transformacije.

Kompanija BH Telecom ulaže u izgradnju infrastrukture za razvoj digitalnog bh. društva i osigurava zainteresiranim stranama digitalne servise, investira u tehnologije koje omogućavaju svakodnevni razvoj stavljajući na raspolaganje sve svoje investicije, resurse i znanje koji omogućavaju da se naše društvo čim prije digitalizira.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnostima projektne saradnje u oblasti digalizacije čija realizacija bi bila kompatibilna s programom Digitalna Evropa, kojem se BiH zvanično pridružila.

Program Digitalna Europa ima za cilj približavanje digitalne tehnologije građanima, biznisima i javnoj upravi u EU i zemljama pridruženim programu, te izgradnji digitalne infrastrukture, koja za BiH otvara šanse da uspješno realizira programe u ovoj oblasti po uzoru na zemlje regiona.

Također, direktor Kovačević sa svojim saradnicima iskoristio je posjetu gradu na Uni kako bi razgovarao i sa gradonačelnikom Bihaća Elvedinom Sedićem, kao i sa direktorom Zavoda zdravstvenog osiguranja USK-a Adisom Hamzićem o saradnji na području digitalne integracije i transformacije.

Prilikom radne posjete Bihaću predstavnici BH Telecoma su se susreli i sa privrednicima Unsko-sanskog kantona u želji da prodube međusobnu saradnju, te sa radnicima i v.d. direktora BH Telecom Direkcije Bihać.

Moja priča. BH Telecom

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.