BIH

Danas počinje počinje prodaja penzionerskih kupona

Obavezno predošenje čeka

Onasa

7.8.2014

 


KJKP GRAS obavještava korisnike javnog gradskog prevoza da od danas počinje prodaja penzionerskih kupona za mjesec avgust i dvomjesečnih kupona (za avgust i septembar) za penzionere sa visinom penzije preko 326,27 KM.
        
Penzioneri su obavezni zamjenu julskih kupona izvršiti do 14. avgusta 2014. godine.
        
Prodaja penzionerskih kupona vršiće se na svim prodajnim mjestima GRAS-a u vremenu od 7.00 do 14.30 sati.
        
Za penzionere sa visinom penzije do 400 KM kupone za prevoz biće moguće kupiti na prodajnim mjestima Ćumurija, Otoka, Alipašin Most, Vogošća, Dobrinja, Ilidža i Hadžići.
        
Prodajna mjesta kupona za penzionere sa visinom penzije od 401 do 500 KM su Latinska Ćuprija, Alipašin Most, Nedžarići, Ilidža, Otoka, Dobrinja, Hadžići i Vogošća.
        
Prodajna mjesta kupona za penzionere sa visinom penzije iznad 501 KM su Ćumurija, Alipašin Most, Ilidža, Otoka, Dobrinja i Vogošća.
        
Prilikom kupovine kupona, penzioneri su obavezni donijeti penzionersku iskaznicu, orginal i kopiju čeka od penzije za juni 2014. godine (odnosi se na sve penzionere bez obzira iz kojeg fonda ostvaruju penziju) i ličnu kartu na uvid.   
        
Dežurna prodajna mjesta Ćumurija, Latinska Ćuprija, Otoka, Dobrinja, Ilidža, Vogošća i Hadžići radiće u subotu, 9. avgusta 2014. godine od 8.00 do 13.30 sati.
        
Također, KJKP GRAS obavještava penzionere, sa visinom penzije do najnižeg iznosa (326,27 KM), koji koriste besplatne kupone za javni gradski prevoz, da je produžen rok važenja postojećih kupona do 30. septembra 2014. godine.
        
Penzioneri koji nisu preuzeli navedeni besplatni kupon za javni gradski prevoz, prilikom njegovog preuzimanja, dužni su donijeti ček od penzije za juni 2014. godine, navodi se u saopćenju GRAS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.