BIH

Ponovo najavljeno podizanje šatora pred zgradom Općine Žepče

Protesti stanovnika Željeznog Polja se nastavljaju

R. Ag.

8.8.2014

 

Stanovnovnici Željeznog Polja danas su se ponovo okupili pred zgradom Općine Žepče. Insistirali su na sazivanju  hitne sjednice Općinskog vijeća sa samo jednom tačkom dnevnog reda, koja se odnosi na aktuelnu situaciju na području Željeznog Polja.

Zahtijevali su da na sjednici prisustvuju i predstavnici drugih nivoa vlasti koji mogu aktivno pomoći u rješavanju problema stanovnika ovog žepačkog kraja.

Prema riječima Sadudina Tutnjića predstavnika novoosnovanog udruženja "Opstanak  Željeznog Polja", predstavnici općinske zakonodavne vlasti nisu udovoljili zahtjevima okupljenih, te je od strane predsjedavajućeg Općinskog vijeća Žepče, Muhameda Jusufovića (SDA), rečeno da se sjednica ne može održati prije utorka.

Nezadovoljni Željeznopoljci iz protesta što nije udovoljeno njihovom zahtjevu odlučili su ponovo  postaviti šatore pred zgradom općine i u ime osnovanog udruženja "Opstanak Željeznog Polja" uputiti zvaničan zahtjev prema svim nivoima vlasti za hitan sastanak na kojem će se konačno  početi rješavati problem stanovnika najveće žepačke mjesne zajednice.

Predstavnik željeznopoljskog udruženja "Opstanak" Sadudin Tutnjić kazao je da su jučerašnje blokade magistralnog puta M-17 izrežirane, te da se stanovnicima Željeznog Polja pokušava manipulisati, što će uskoro istražitelji i utvrditi.

Građani nezadovoljni tempom sanacije puta

 

- Postoje indicije da je jučerašnji događaj  instruisan od strane pojedinih osoba, kako bi se prikazalo da je za jučerašnju blokadu M-17 kriv Sadudin Tutnjić. Oni su vješto pokušali da iskoriste proteste pred zgradom općine i prenesu ih na put kako bi mene optužili za višesatni kolaps saobraćaja. Spreman sam da dam izjavu istražiteljima i svoja saznanja o jučerašnjem događaju koji će potvrditi koje sve ovo izrežirao, ističe Tutnjić koji je zbog iscrpljenosti i prehlade dobio početak upale pluća, ali koji, kako dodaje, i pored narušenog zdravlja neće odustati od pritiska na vlasti da se konačno ozbiljno pozabave pitanjem Željeznog Polja.

Inače, na dionici puta Čole – Mjestova Ravan danas je dodatno angažovano još nekoliko mašina, ali mještani kažu da je to nedovoljno da se uskoro ponovo osposobi glavna putna komunikacija za Željezno Polje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.