BIH

Ambasador Gilles u oproštajnoj posjeti kod Bevande

"Izuzetan doprinos za BiH"

Redakcija

20.8.2014


Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Francuske u BiH Rolanda Gillesa.

Vjekoslav Bevanda je izrazio zadovoljstvo saradnjom i rekao da je ambasador Gilles dao izuzetan osobni doprinos uspostavljanju još boljih odnosa dviju država.

 

Uputio je i zahvalnost na organiziranju donatorske konferencije u Briselu, nakon katastrofalnih poplava u maju ove godine.

Ambasador Gilles se zahvalio Bevandi na saradnji i rekao da izuzetno cijeni njegov rad, hrabrost i zalaganje na rješavanju unutrašnjih problema. Dodao je da BiH ima mnogo prijatelja i da je Francuska jedan od njih. Istaknuo je da su uvijek bili prisutni u rješavanju aktuelnih problema i da će u narednom razdoblju raditi na pojačanom ekonomskom prisustvu u Bosni i Hercegovini.

 

 

Bevanda je upoznao ambasadora Gillesa sa pripremama za sastanak u Berlinu koji će se održati iduće sedmice.

Ambasador Gilles je rekao da je i taj sastanak rezultat pažnje, brige i zajedničkog rada evropskih prijestolnica prema Bosni i Hercegovini.

 

On je obavijestio predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH da će sastanku u Berlinu prisustvovati Alain Richard, specijalni predstavnik Francuske za ekonomske odnose.
 
Bevanda je izrazio uvjerenje u još bolje odnose u svim segmentima između  Bosne i Hercegovine i Republike Francuske i zahvalnost ambasadoru Gillesu na izvrsno obavljenom mandatu, poželivši mu sreću i poslovni uspjeh, navodi se u saopštenju Službe za informisanje Vijeća ministara BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.