BIH

Akcija "Damask": Uhapšen Elvir Muratović zvani Hamza

U sarajevskom naselju Briješće

E. T.

3.9.2014

U akciji SIPA-e kodnog naziva "Damask", koja se provodi jutros na širem području Bosne i Hercegovine uhapšeno je 15 osoba. Među uhapšenima je i 35-godišnji Elvir Muratović zvani Hamza, pripadnih selefijskog pokreta.

Ispred njegove kuće u Briješću ekipa "Dnevnog avaza" je zatekla Hamzinog brata, Emira Muratovića.

- Ne razumijem zašto je moj brat uhapšen. Koliko sam shvatio uhapšen je samo zato što je musliman, što ima bradu i kraće pantalone. Pederi mogu da se skupe i organizuju, a čim se skupe trojica muslimana odmah su teroristička grupa. Moj brat ima šestoro djece i zamislite kako im je bilo kada je jutros upala policija sa puškama i čarapama na glavi. Kakav je to Sud i zakon. Djeca su isprepadana. Iznijeli su njegove knjige, a evo imam i ja knjige i CD-ove. Mi samo želimo da praktikujemo islam na pravi način.

fotografija

Također, ispred kuće smo zatekli i Sabita Murića, brata od Hamzinog punca.

- Hamza je imao kombi i radio je privatno poslove. Nikada mi nije bio sumnjiv niti je radio nešto sumnjivo. Znam da je porijeklom iz Rudog, odakle su njegovi roditelji, izjavio je Murić, koji inače živi u istoj kući kao i uhapšeni.

sabitfotografija

Podsjećamo, u realizaciji aktivnosti, koje se provode po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, učestvuje preko 200 policijskih službenika. Akcija se izvodi u saradnji s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, MUP-a Republike Srpske, Policije Brčko distrikta, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, MUP-a Tuzlanskog kantona i MUP-a Unsko-sanskog kantona i MUP-a Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.