BIH

Dodik: Neće biti parlamenta BiH, ako ne bude sporazuma s Rusijom

Po povratku iz Moskve

Redakcija

21.9.2014


Milorad Dodik, predsjednik RS, komentarišući zahtjev za sazivanje sjednice PIK-a zbog ugovora RS sa "Gaspromom".

Dodik je za RTRS istakao da, ako iko ima razlog da bude histeričan, onda je to RS, jer su na nivou BiH bez razloga zaustavljeni projekti važni za RS, poput "Јužnog toka".

Po povratku iz Moskve, gdje je i sa ruskim predsjenikom Vladimirom Putinom razgovarao o Јužnom toku, predsjednik Srpske Milorad Dodik izričit – dosta je negiranja i osporavanja iz Sarajeva. Sporazum o izgradnji Јužnog toka između Srpske i Rusije, poslaće u Parlament BiH.

Dodik otvoreno poručuje – to će pitanje biti prvo na dnevnom redu. Bez njega, ni novi saziv Parlamenta BiH, neće biti konstituisan.

- Neće proći više na dnevnom redu ni vremenska prognoza u Parlamentu dok to ne prođe. Neće se formirati nijedan organ u BiH dok ne prođe odluka o saglasnosti za Јužni tok, svidjelo se, ne svidjelo. Nikakvih tereta nema Federacija, nikakvih tereta nema BiH, imaju samo u sebi ugrađeni cinizam da nas zaustave u nečemu. Taj cinizam više nećemo da trpimo. Možda se moglo to i mekše da kaže. Јa nisam taj koji moli. Ovo je ugovor strateški važan za nas i mi ćemo poslati u Parlament BiH, vjerovatno novi saziv i reći gospodo - hoćete li da se konstituišete? Hoćete! E prvo ćemo morati ovo da završimo. Nećete? - nećete se ni konstituisati!", naveo je predsjednik Republike Srpske,prenose nezavisne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.