BIH

Postignut dogovor: Isplata sredstava radnicima „Vitezita“

Protestvovali ispred zgrade Općine

D. P.

29.9.2014

Grupa radnika fabrike eksploziva „Vitezit“ iz Viteza danas je ponovo protestvovala ispred zgrade Općine Vitez zbog toga što, kaže Safet Sivro, organizator protesta, Nadzorni odbor Vitezita i direktor nisu htjeli potpisati isplatu ukupno 298.000 KM koje je za uvezivanje njihovog radnog staža prije mjesec i po dana uplatila Vlada FBiH.

Protest je, kaže Sivro, urodio plodom, pa je danas postignut dogovor o isplati. „Direktor Josip Mišković i predsjednik Nadzornog odbora Muhamed Rebihić obećali su potpisati nalog i očekujemo da će to uraditi u sljedećih dva-tri dana“, rekao je Sivro.

Problem je bio, doznajemo, u sredstvima za deset radnika koji još uvijek rade u Vitezitu te ove godine stiču pravo na odlazak u penziju, a za koje je Vlada FBiH, prema Sivrinim riječima, ovih dana donijela odluku o isplati dodatnih 210.000 KM također za uvezivanje staža.

„Novac je mjesec i po bio blokiran, nadamo se da će se to sljedećih dana i riješiti. Dotad nećemo organizovati protestne skupove“, rekao je Sivro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.