BIH

Specijalci SIPA-e učestvovali na međunarodnom takmičenju u praktičnom streljaštvu

Pokazali visok nivo obučenosti i vještine

Redakcija

3.10.2014

Pripadnici Jedinice za specijalnu podršku Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) učestvovali su na IV. međunarodnom policijskom takmičenju u praktičnom streljaštvu po IPSC (Internacional Practical Shooting Confederation) pravilima, koje je održano 1.10.2014. godine na strelištu Dotršćina u Zagrebu povodom obilježavanja Dana policije MUP-a Republike Hrvatske, saopćeno je iz SIPA-e.

Takmičenje je organizirala Antiteroristička jedinica „Lučko“ u koordinaciji sa Zapovjedništvom specijalne policije i Policijskom akademijom MUP-a Republike Hrvatske. Na takmičenju je učestvovalo 80 takmičara različitih specijalnih jedinica iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, podijeljenih u 18 ekipa. 

Tokom takmičenja korištena su četiri različita oružja – pištolj, automat, automatska puška i repetirajuća sačmarica, a u ukupnom poretku policijski službenici SIPA-e zauzeli su šesto mjesto ekipno.

Pripadnici Jedinice za specijalnu podršku pokazali su visok nivo obučenosti i vještine u rukovanju naoružanjem, iako nisu profesionalno uključeni u takmičenja po IPSC pravilima. 
Učešće na takmičenju doprinijelo je i izgradnji prijateljstva i razvijanju saradnje između pripadnika specijalnih jedinica zemalja u regionu, što SIPA-u posebno raduje.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.