BIH

Obnovljena spomen-ploča zločincu Ratku Mladiću

Nekoliko kilometara niže od krsta na Zlatištu

Autor:S. M.

7.10.2014

Inat-krst, koji su prema zvaničnim izvještajima, nepoznate osobe postavile na Zlatištu iznad Sarajeva i posljednjih dana čuva policija RS. Kako nam je potvrdila portparol CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić, proteklih dana nije bilo nikakvih pokušaja obaranja krsta, a i dalje su na snazi pojačane policijske kontrole.
 
Rekla je da policija nije zabilježila nijedan incident, nakon ranijih pokušaja grupe mladića iz Sarajeva, koji prilikom obaranja nelegalno postavljenog objekta, odnosno krsta, znatno oštetili donji dio betonsko-drvene konstrukcije.
 
Načelnik Istočnog Starog Grada Bojo Gašanović rekao je za „Dnevni avaz“ da su propale zle namjere onih koji su htjeli izazvati tenzije pred izbore.
 
- Čeka se da prođu izbori. Ono što je činjenica to je da onima koji su htjeli efekte nije uspjelo. Nakon izbora ćemo rješavati ovu sitauciju i sve raditi u skladu sa zakonima – istakao je Gašanović.
 
Zanimljivo je to da je prije nekoliko dana, par kilometara niže od krsta, odnosno na Vracama obnovljenja spomen-ploča zločincu Ratku Mladiću.

obnovljena-ploca-na-vracama-mladic-02-ss
 

Radovi nedavno završeni

Ploča na kojoj piše „Na ovom mjestu 19. 05. 1992. godine komandant Glavnog štaba vojske RS general Ratko Mladić izvršio je smotru dva bataljona samoorganizovanog naroda Opštine Novo Sarajevo“, obnovljena je i uljepšana, vjerovatno u svrhu predizborne kampanje, nakon što je bila oštećena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.