BIH

Hrabri momci uljepšavaju najvišu i najljepšu zgradu na Balkanu

Alpinisti pomoću užadi čiste fasadu „Avaz Twist Towera“

Autor:J. Be.

9.10.2014

Radnici firme "Urban Alpinism" započeli su danas pranje fasade „Avaz Twist Towera“, najviše zgrade u regionu. Alpinisti se spuštaju na konopcima, a danas rade najvisočiju tačku od 36. do 32. sprata.

Planirano je da dva radnika "Urban Alpinisma" u Sarajevu ostanu 15 dana, koliko će trajati čišćenje fasade „Avaz Twist Towera“, simbola glavnog bh. grada te najviše i jedne od najljepših zgrada na Balkanu.

Ovo je prvi put da modernu staklenu fasadu koja se uvija peru alpinisti. Do sada je to rađeno iz specijalne korpe koja je spuštana niz fasadu.

Inače, najljepšu zgradu na Balkanu - „Avaz Twist Tower“ mjesečno posjećuju desetine hiljada turistra iz svih krajeva svijeta. Ta činjenica ovu građevinu uvrštava među najposjećenije u Sarajevu. Posjetioce impresionira savršenim skladom i arhitekturom.

„Avaz Twist Tower“ jedna je od najspektakularnijih građevina u Evropi, što svojim perfektnim izgledom i visinom oko 175 metara i dokazuje. Unutrašnjost zgrade je svojevrsna atrakcija, a posjeta impozantnom vidikovcu na visini od 150 metara prava je avantura.

„Avaz Twist Tower“ s bogatom ponudom unikat je bh. prijestonice, a činjenica da je uvršten među deset najljepših građevina na svijetu, prema izboru posebne komisije kompanije „Schuco“, ne samo da potvrđuje nego i garantira njegovu veličanstvenost.

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.