BIH

Svečano otvorena bečka kafe slastičarna Aida

Prvi objekat ove vrste u našoj zemlji

M. D. A.

18.10.2014

Na lokaciji nekadašnje kafane Park, popularne „sarajevske parkuše“,  svečano je otvorena kafe slastičarna Aida koja donosi malo šarma Beča u Sarajevo.

Sa tradicijom od 1913. godine, bečka kafe slastičarna Aida, prvi je objekat ove vrste u našoj zemlji.

Dominik Prousek, prvi čovjek ove ugledne kompanije, potvrdio je da su vrata "Aide" u Sarajevu već više od mjesec dana otvorena za sve goste i da je time završena eksperimentalna faza.

Svečanom otvorenju Aide u Sarajevu prisustvovali su brojni gosti, među kojima su i ambasador Austrije u Bosni i Hercegovini, Martin Pammer te vlasnik brenda Aida, Michael Prousek sa suprugom.

„U proteklih mjesec dana sarajevska Aida bila je otvorena za sve goste, ali sada je završena eksperimentalna faza rada koja je inače praksa prilikom otvaranja svih novih poslovnica“ istakao je Prousek.

 Gostima je od sada dostupno  preko 130 proizvoda koje nudi ova ugledna kompanija, inače jedan od najvećih i najekskluzivniih proizvođača slatkiša i popularne bečke kafe u Evropi.
U sarajevskoj Aidi nudi se lepeza  proizvoda sa tradicijom starom preko 100 godina i  dobitnikom priznanja Golden Coffe Bean za najbolji kvalitet kafe.

Ambasador Pammer nije krio zadovoljstvo što ovaj austrijski brend krasi centar Sarajeva te je naglasio kako se nada da će Aida otvoriti još svojih poslovnica u BiH, te dati svoj mali doprinos u zapošljavanju mladih ljudi.

Svečanosti otvorenja prisustvovalo je tokom dana  i 112  djevojaka, žena i djece koje se zovu Aida, a kojima su, zbog imena koje nose kao i ovaj popularni brend, uručeni  pokloni ove  kuće.

U bečkoj kafe slastičarni Aida u Sarajevu gosti mogu po prvi put uživati u originalnim sacher i mozart tortama, probati bečki doručak, ali i poručiti svoju šoljicu višestruko nagrađivane kafe Aida, po cijenama koje su prilagođene za naše tržiste.

Bečka Aida ima čak 31 poslovnicu u glavnom gradu Austrije, a svoj brend predstavila je širom svijeta, u Jeddahu, Riadu, Dubaiju, Abu Dhabiju, Kataru, Hong Kongu, Moskvi , Kuwaitu i Zagrebu. Nakon otvorenja u Sarajevu, vlasnici bečke kafe slastičarne bosanskog imena „Aida“ imaju namjeru otvoriti još nekoliko poslovnica u našoj zemlji.

Zanimljivo je pomenuti da slastičari Aide dnevno proizvedu tri tone kolača i poslastica, a u Beču godišnje Aida servira 120 tona kafe.

Dobro došli u kafe slastičarnu Aida. Od danas u sarajevskoj parkuši.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.