BIH

Delegacija EU u BiH: Ambasadori i diplomate zemalja članica EU danas u posjeti Bijeljini

U okviru EU programa za oporavak od poplava

Autor:Fena

5.11.2014

Šef kooperacija pri Delegaciji Evropske unije (EU) u Bosni i Hercegovini Melvin Asin danas će posjetiti Bijeljinu zajedno s ambasadorima i diplomatama zemalja članica EU.

Među ambasadorima i diplomatama zemalja članica EU bit će ambasador Švedske Fredrik Schiller, ambasadorica Španjolske Aurora Mejia, ambasador Rumunije Filip Teodorescu, ambasador Hrvatske Ivan Del Vechio, šef Diplomatskog ureda Belgije Jean-Pierre Biebuyck, zamjenica šefa Misije Mađarske Anikó Gyenge, zamjenica/otpravnica poslova Češke Republike Klara von Kriegsheim Kadlecova i službenica za razvoj Ambasade Češke Olga Zdralkova.

Osim sastanaka s općinskim vlastima, predstavnici Delegacije EU u BiH, ambasadori i diplomate posjetit će lokacije koje su pretrpjele štete u katastrofalnim poplavama u maju ove godine, a obnovljene su u okviru EU Programa za oporavak od poplava kojeg finansira EU.

Tokom posjete, Asin će službeno otvoriti Osnovnu školu (OŠ) "Meša Selimović“ i Srednju mješovitu školu "Janja“ u Janji, koje su obnovljene u okviru EU programa za oporavak od poplava.

Također će objaviti pet korisnika grantova EU s područja općine Bijeljina koji će dobiti finansijsku podršku za oporavak preduzeća pogođenih poplavama u okviru EU Programa za oporavak od poplava, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.