BIH

Zamjenik visokog predstavnika u BiH boravio u Srebrenici

Ekonomija je prioritet razvoja svakog društva

S. Sm.

13.11.2014

Nakon što je posjetio Memorijalni centar Potočare, gdje je položio vijenac i odao počast svim žrtvama, te razgovarao sa predstavnicama udruženja žrtava, prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH David Robinson, jučer se sastao s načelnikom Općine Srebrenica Ćamilom Durakovićem i njegovom zamjenicom Biljanom Rankić.

- Ekonomija je prioritet u razvoju svakog društva, te sam s načelnikom Durakovićem i njegovom zamjenicom Biljanom Rankić, upravo razgovarali na tu temu. Poznato je da ekonomski razvoj znatno utječe na pomirenje, što je za Srebrenicu vrlo bitno. Ovdje sam boravio devedesetih godina i danas se primjećuje dobar napredak u obnovi- kazao je novinarima David Robinson.

Izraživajući zadovoljstvo posjetom visokog predstavnika OHR-a, načelnik Duraković je naglasio da je tema njihovog razgovora bila ekonomija, pomirenje, suživot i političko- sigurnosna situacija na području ove općine.

- Podsjetio sam gospodina Robinsona na obilježavanje 20. godišnjice srebreničkog genocida, koje će se obaviti 11. jula naredne godine, kako bi OHR, kao i ranijih godina dao veliki doprinos organizaciji ovog tragičnog jubileja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.