BIH

Fizički napad u Zetri: Kćerka šefice finansija ZOI'84 Sabine Lojo fizički nasrnula na Aliju Hodžića

Drama na sastanku Sindikata i Štrajkačkog odbora

J.GAZIJA

1.12.2014

U Olimpijskom kompleksu Zetra danas oko 15 sati, odvijala se prava drama.

Naime, na sastanku Sindikata i Štrajkačkog odbora preduzeća ZOI'84 kojem su prisustvovale između ostalih, i radnice službe za finansije, u toku rasprave o hitnoj odluci, koju je zatražila Uprava da se prekine štrajk iz nepoznatih razloga, desio se fizički obračun, napad na predsjednika Sindikata Aliju Hodžića.

Raspravljajući o tome šta je dosadašnja Uprava uradila od prve tranše kreditnog zaduženja, osim isplate plaća radnicima, Hodžić je upitao šeficu finansija Sabinu Lojo, da li je Uprava uplatila sa isplatama plaća i doprinose radnicima, na što je ona nije imala odgovor, odnosno, odobrenje od direktora Midhata Hubijara (SDA) da iznese informacije.

Kada je Hodžić kazao da su doprinosi isplaćeni za 2012. i samo za dva mjeseca 2013. godine, radnici su ustuknuli nakon čega je Lojo počela da vrijeđa Hodžića, da mu psuje, a njena kćerka Dženana fizički je nasrnula na Hodžića, udarivši ga po glavi.

Naime, kako su nam kazali radnici, kćerka Sabine Lojo je od nedavno zaposlena u ovom preduzeću.

Hodžić nije reagirao na fizičke nasrtaje, a prisutni radnici sastanka su obustavili raspravu te pozvali policiju.

Nakon obračuna Sindikat i Štrajkački odbor zajedno sa radnicima organizacione jedinice Zetre, održali su hitan sastanak, na kojem su zatražili da se pokrene disciplinski postupak protiv Dženane, kćerke Sabine Lojo.

Između ostalog radnici tvrde da Midhat Hubijar i njemu bliski saradnici vrše mobing nad radnicima te da ih izložu velikom pritisku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.