BIH

SKANDALOZNO Namirili se cipelama pa ostatak dali Crvenom križu!

Prijedorski inspektori iskoristili priliku nakon pljenidbe

Autor:M. DEDIĆ

3.12.2014

Umjesto da robu zaplijenjenu od firme "Astra-E" u trgovini u Prijedoru, koja nije prodata na tri javne aukcije, a riječ je o 2.422 para obuće vrijedna 178.877 KM, odmah predaju Crvenom križu, radnici Poreske uprave - Područni centar Prijedor odlučili su kvalitetnom obućom prvo namiriti sebe i članove svojih porodica.

Nadzorne kamere

Ovu skandaloznu vijest Ekremu Jakupoviću, vlasniku i direktoru preduzeća "Astra-E", javio je jedan od zaposlenika Područnog centra koji je, razumljivo, želio ostati anoniman.

- Čovjek koji mi je javio ovu, za mene nevjerovatnu vijest, rekao mi je da se osjeća posramljeno. Njegove kolege su po naredbi ili odobrenju rukovodioca Područnog centra Nemanje Barovića 24. i 25. novembra uzimale obuću koja im je odgovarala. Trpali su pet-šest, pa i više pari i nosili u svoja vozila. Vjerujem da je na ovaj način ukradeno skoro 500 pari cipela - kaže Jakupović.

poreska-uprava-prijedor

Poreska uprava Prijedor: Direktor se nije javio

Siguran je da su sve zabilježile i nadzorne kamere na zgradi Poreske uprave u Prijedoru.

Sve prijavio

On je sve odmah prijavio Bosi Gurešić, šefici Interne kontrole Ministarstva finansija Republike Srpske. Gurešić smo pokušali u dva navrata kontaktirati na službeni fiksni broj u Ministarstvu. Ostavili smo naš kontakt broj, ali nam se nije javila. Ni u prijedorskom poreskom centru nismo uspjeli dobiti rukovodioca Nemanju Barovića.

Uputio tužbu

Ekrem Jakupović inače vodi sudski spor zbog pljenidbe veoma vrijedne robe koja mu je oduzeta 7. jula ove godine. Tada mu je, uz 2.422 para obuće oduzeto još 400 pari čarapa i 180 krema za obuću. On tvrdi da mu je roba oteta. Uputio je tužbu protiv Poreske uprave - Područni centar Prijedor radi poništenja rješenja kojim mu je zaplijenjena roba zbog navodnog duga državi za porez na dobit.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.