BIH

Mirza Delibašić Kinđe: Posljednji romantičar pod koševima

Sutra u "Dnevnom avazu" prilog "Panorama"

Redakcija

6.12.2014

U nedjelju, 7. decembra printano izdanje "Dnevnog avaza" donosi novinu u novini, prilog "Nedjeljna panorama", u kojem, između ostalog, možete pročitati priču o Mirzi Delibašiću Kinđetu, velikom sportisti i još većem čovjeku, sportskom ponosu Košarkaškog kluba Bosna, Sarajeva i BiH.

Osmog decembra, bit će tačno 13 godina od kada nas je napustio sportista stoljeća naše države. Sjećanje na Kinđeta i ono što je ostalo iza njega, ne blijedi i ne smije da izblijedi. Mirza nije igrao košarku, on ju je živio. Stručnjaci i njegovi bivši saigrači ističu da je Delibašić bio posljednji iz generacije košarkaških romantičara.

Pročitajte ispovijest Zije Ribića, jedinog Roma iz kozlučkog naselja Skočić koji je preživio strijeljanje, on govori o tragičnom gubitku oca, majke, šest sestara i brata.

Ambasador Republike Poljeske u BiH Andžej Kravček ispričao je o svom diplomatskom putu, nakojem mu je glavni pratilac dobra knjiga.

Svoju priču sa nama je podijelio Sarajlija koji se 19 godina drogirao, a sada želi normalan život.

- Da ću ostati na travi, bila je samo laž, na koju svi padaju – zaključio je ovaj bivši ovisnik.

Ratnih dana u Sarajevu prisjetio se doktor Mufid Lazović, hirurg sarajevske ratne Traumatološke klinike. Govorio je o stravičnim tragedijama i ranjenicima kojima je doktor bio posljednja nada.

Sulejman Mulaomerović, ratni snimatelj prisjetio se svih teških iskustava i najtežih šest dana, kada je ranjen ležao na nosilima.

Novi broj „Nedjeljne panorame“ donosi i priče o Semiri Hofman, humanitarki iz Ljubije s američkom adresom, zatim priču o uspješnom Bosancu Danijelu Čuturiću, najmlađem koordinatoru UN-a na Bliskom istoku. Tu su i priče o Ileani Bandur, Amni Alispahić, Edinu Kajeviću i još mnoge druge zanimljivosti.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.