BIH

Sarajlija koji je priznao da je srušio krst na Zlatištu: Prijete mi neki seljaci da će me ubiti!

"Prijete mi neki seljaci da će da me ubiju. Ko će da me ubije?"

(A. Vr.)

10.12.2014

Mirza Hatić (27) koji je osumnjičen za organizaciju grupe mladića sa ciljem da se obori krst na Zlatištu, i sam je priznao krivicu za ovo krivično djelo.

Na snimku koji je objavljen na YouTube, prikazan je Hatić koji je detaljno objasnio svoj plan, kao i tok događaja koji je uslijedio. On je objasnio na koji način je sa četvoricom drugova rušio krst u Sarajevu, iskoristivši trenutak kada policija nije osiguravala ovaj simbol, prenose Novosti.

''To je moja vjera. Ja vjerujem u dragog Allaha, vjerujem u Boga. Moja vjera je islam. I to ne treba tu da stoji'', rekao je on pokazajući na mjesto gdje je stajao krst i na džamiju koja se nalazi u blizini.

On osuđuje ljude koji prisvajaju njegov uspjeh, i ističe da pravi rušitelji treba da nose trenerku i potreban alat za takvu akciju.

''Prijete mi sa svih strana. Prijete mi neki seljaci da će da me ubiju. Ko će da me ubije? Evo, imam pištolj i ja ću se braniti. A imaju ih i moji prijatelji'', dodao je Hatić da će i posle 4-5 mjeseci u zatvoru, opet nabaviti oružje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.