Sarajlija koji je priznao da je srušio krst na Zlatištu: Prijete mi neki seljaci da će me ubiti!

"Prijete mi neki seljaci da će da me ubiju. Ko će da me ubije?"

(A. Vr.)
10.12.2014 20:37

Mirza Hatić (27) koji je osumnjičen za organizaciju grupe mladića sa ciljem da se obori krst na Zlatištu, i sam je priznao krivicu za ovo krivično djelo.

Na snimku koji je objavljen na YouTube, prikazan je Hatić koji je detaljno objasnio svoj plan, kao i tok događaja koji je uslijedio. On je objasnio na koji način je sa četvoricom drugova rušio krst u Sarajevu, iskoristivši trenutak kada policija nije osiguravala ovaj simbol, prenose Novosti.

''To je moja vjera. Ja vjerujem u dragog Allaha, vjerujem u Boga. Moja vjera je islam. I to ne treba tu da stoji'', rekao je on pokazajući na mjesto gdje je stajao krst i na džamiju koja se nalazi u blizini.

On osuđuje ljude koji prisvajaju njegov uspjeh, i ističe da pravi rušitelji treba da nose trenerku i potreban alat za takvu akciju.

''Prijete mi sa svih strana. Prijete mi neki seljaci da će da me ubiju. Ko će da me ubije? Evo, imam pištolj i ja ću se braniti. A imaju ih i moji prijatelji'', dodao je Hatić da će i posle 4-5 mjeseci u zatvoru, opet nabaviti oružje.

NA VRH