BIH

Na terenu 40-50 specijalnih vozila i 150 radnika za čišćenje snijega

Ručno čišćenje snijega s mostova, pločnika, stepeništa

Fena

31.12.2014

Zimska služba Kantonalnog javno-komunalnog preduzeća "Rad" Sarajevo i jutros na terenu ima između 40 i 50 specijalnih vozila za čišćenje snijega i sprječavanje poledice.

Na terenu je i 150 radnika koji rade na ručnom čišćenju snijega s mostova, pločnika, stepeništa, kazao je za Agenciju Fena glasnogovornik KJKP "Rad" Ahmed Đipa.

Po njegovim riječima, sve saobraćajnice prvog i drugog prioriteta koje održava Zimska služba "Rada" su očišćene i saobraćaj se može neometano odvijati. Posute su materijalom za sprječavanje poledice i očišćene od snijega.

- Radimo i na saobraćajnicama trećeg i četvrtog prioriteta gdje nam prilike dozvoljavaju odnosno gdje nema nepropisno parkiranih vozila. Radi se i više nego što Program rada Zimske službe nalaže zbog novogodišnjih praznika, a naročito centar grada gdje će se održavati novogodišnjih program - kazao je Đipa.

Dodao je kako će "i nakon završetaka novogodišnjeg programa u gradu radnici KJKP Rad pokupiti otpatke i smeće tako da će do sutra ujutro grad biti čist".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.