BIH

U većem dijelu BiH danas hladno i vedro: Narandžasto upozorenje Meteoalarma zbog niskih temepratura

Federalni hidrometeorološki zavod

Mi. K.

2.1.2015

U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim dijelovima Bosne jutros je pretežno oblačno. U ostalim područjima je vedro uz malo do umjerenu naoblaku.

Temperature zraka u 7 sati: Bugojno - 11, Ivan-sedlo - 9, Zenica, Sarajevo i Bihać - 8, Tuzla, Banja Luka, Sanski Most i Goražde -7, Bjelašnica - 6, Gradačac - 5, Bijeljina - 4, Livno i Kupres - 3, Čapljina - 2 i Mostar 2 stepena.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 957 hPa, za 13 hPa je veći od normalnog i raste.

Prijepodne će više oblačnosti će biti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim dijelovima Bosne, gdje se u drugoj polovini dana očekuje smanjenje oblačnosti. U ostalim područjima će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

Poslijepodne se očekuje novo naoblačenje sa sjevera. Vjetar slab, u Bosni zapadnog i jugozapadnog smjera, u Hercegovini sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između - 2 i 5 stepeni na jugu Hercegovine do 10 stepeni.

U Sarajevu će biti djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 0 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Izdat je i narandžasti meteoalarm kojim se upozorava na niske temperature, za veći dio zemlje, osim na jugu Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.