BIH

Počelo noćno skijanje na Jahorini

U fuknciju svi šestosjedi i ski liftovi

Fena

2.1.2015

Drugog dana nove godine na Jahorini je sunčano i uslovi za skijanje su izvanredni. Sve staze skijašima stoje na raspolaganju danas, a od vertikalnog transporta u fuknciju su svi šestosjedi i ski liftovi. Prethodno veče na Jahorini su najstariji skijaš Milomir Prović i izvršni direktor za tehniku i uređenost staza Branislav Lolović svečano otvorili noćno skijanje za sve posjetioce.

Veliki broj skijaša je iskoristio prednosti besplatnog noćnog skijanja uz kuhano vino, čaj, logorsku vatru i DJ program na stazi Poljice. U nastavku sezone prognoze najavljuju nove snježne padavine, koje će omogućiti kvalitetno skijanje i održavanje staza na visokom nivou, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

- Noćnim skijanjem srijedom, četvrtkom i petkom smo omogućili i svim zaposlenima koji radnim danima žele da uživaju na Jahorini, a nisu u mogućnosti da iskoriste prednosti skijanja po danu. Ove zimske sezone gosti hotela "Bistrica" mogu već od 56KM rezervisati smještaj i dodatno ostvariti popust od 20 posto na ski pas, ukoliko borave najmanje tri dana u hotelu - navodi se u saopćenju.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.