BIH

Pogledajte kako je snijeg prekrio sarajevske ulice

Sutra najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između -5 i -1

Autor:A. Vr.

5.1.2015

Snijeg slabog do umjerenog inteziteta pada u većem djelu BiH, a u višim planinskim predjelima zadržava se na cestama. 

Tako je večeras u glavnom gradu Bosne i Hercegovine snijeg za kratko vrijeme prekrio glavne gradske saobraćajnice.

Vozači se savjetuju da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Sutra se u Hercegovini očekuje pretežno vedro vrijeme. U Bosni će veći dio dana biti oblačno, a ujutro sa slabim snijegom, dok se poslijepodne očekuje razvedravanje.

Puhat će slab vjetar do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između -5 i -1, na jugu Hercegovine od 0 do 4. Najviša dnevna između -2 i 2, a na jugu Hercegovine od 2 do 6 stepeni.

U srijedu će u većem dijelu zemlje biti umjereno oblačno vrijeme. U sjevernim područjima i pretežno oblačno. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera, krajem dana u skretanju na jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka između -10 i -5, na jugu Hercegovine od -2 do 2. Najviša dnevna većinom između -2 i 3, na jugu Hercegovine od 4 do 8 stepeni.

U četvrtak, 8. januara, u BiH će biti pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između -7 i -2, na jugu Hercegovine od -1 do 3. Najviša dnevna većinom između 1 i 6, a na jugu Hercegovine od 5 do 9 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.