BIH

Reisu -l -ulema ef. Kavazović najoštrije osudio napad u Parizu

Uputio telegram saučešća ambasadorici Francuske u BiH

Onasa

8.1.2015

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović uputio je telegram saučešća ambasadorici Francuske u Sarajevu u kojem je najoštrije osudio teroristički napad na satirični časopis Charlie Hebdo u Parizu.

"Vaša ekselencijo ambasadorice Francuske u BiH Claire Bodonyi u svoje i u ime Islamske zajednice (IZ) u BiH izražavam porodicama žrtava, francuskom narodu, rukovodstvu države Francuske i Vama osobno najdublje izraze saučešća i suosjećanja u boli i tuzi usljed brutalnog terorističkog napad na redakciju časopisa "Charlie Hebdo" u Parizu i ubistva 10 novinara i dvojice policajaca te ranjavanja više drugih osoba", navodi se u telegramu.

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović iskazao je punu solidarnost sa francuskim narodom i državom u borbi protiv terorističkog nasilja i stradanja nevinih ljudi i najoštrije osudio one koji planiraju i provode teror i siju strah.

"Sloboda mišljenja i medija te poštivanje ljudskog dostojanstva su neporecive vrijednosti i nužni uslovi napretka čovječanstva, koje treba uvijek i na svakom mjestu štititi i unapređivati. Sloboda je prirodna težnja svakog čovjeka i zato je jača od straha i zato je neuništiva. Stoga, iako postoje pojedinci koji zloupotrebljavaju slobodu za nametanje neslobode i vjeru za opravdanje svojih akata nevjere. Ipak ti sebični manipulatori ne mogu uništiti vrijednost slobode i plemenitost iskrene vjere", dodaje se u telegramu.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.