BIH

U BiH danas sunčano uz malu do umjerenu oblačnost

Najviša dnevna temperatura od šest do 13 stepeni

D. K.

13.1.2015

U Hercegovini i zapadnim područjima jutros je bilo vedro, a u ostalim djelovima naše zemlje malo do umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -16, Kupres -11, Bugojno -10, Livno -9, Drvar -8, Jajce, Sanski Most, Sarajevo i Srebrenica -6, Prijedor -5, Ivan Sedlo i Tuzla -4, Banja Luka, Stolac i Zenica -3, Doboj -2, Bijeljina i Bjelašnica -1, Mostar i Trebinje 0, Gradačac 4, Bihać 7 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 954 milibara, i za 11 milibara je viši od normalnog i sporo opada, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Danas se u BiH očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Vjetar, slab, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od šest do 13 stepeni.

U Sarajevu u jutarnjim satima niska oblačnost. Tokom dana sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko sedam stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.