BIH

JU Zavod MUP KS doniran EKG aparat

Vrijedan poklon

Redakcija

15.1.2015

 JU Zavod MUP Kantona Sarajevo nedavno je uručena vrijedna donacija, a radi se o EKG aparatu. Ovu donaciju je omogućila firma Mobis Pharm d.o.o. iz Mostara.

U ime JU Zavod MUP KS, donaciju je primio direktor ove ustanove, prim. dr. Nijaz Sarić, koji je tom prilikom istakao:

- Ova Ustanova obilježava 60 godina postojanja, a ovo je jedna od rijetkih donacija u zadnje vrijeme koje smo dobili. Prije par mjeseci smo Općini Centar Sarajevo uputili zahtjev za određenim sredstvima, a stigao nam je odgovor da treba sačekati rebalans budžeta. Tako da je ova donacija dobrodošla i znači nam puno, jer će poboljšati uslugu našim pacijentima.

Zahvalnicu za ovu donaciju, prim. dr. Sarić je uručio direktorici firme Mobis Pharm d.o.o., gđi. Biljani Paunovski Musić, koja je kazala kako je ova donacija mali vid podrške ovoj Ustanovi i građanima koji se tu liječe, ali i da je ovo prva donacija te da se nada će u budućnosti biti prilike za nove donacije. Dodatno je navela da se zahvaljuje JU Zavodu MUP KS sto su omogućili njenoj kćerki Mr. ph. Tei Dreković  da radi istraživanje u istoj ambulanti na osnovu kojeg će i sama pisati doktorsku disertaciju.

- Bez malih, nema ni velikih; ni firmi, ni ustanova, ni zavoda'', zaključio je prim. dr. Sarić naglasivši da ova donacija treba da bude uzor svima koji žele da pokažu svoju društvenu odgovornost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.