BIH

Akcije volontera u Goraždu

Udruženje “Pomoć djeci Balkana”

Al.B.

19.1.2015

Povodom 20. godina mira u BiH i rođendana Martina Lutera Kinga Udruženje „Pomoć djeci Balkana“ u Goraždu je organiziralo volonterske akcije, čiji je inicijator ambasada SAD u BIH. Prema riječima predsjednika udruženja, Huseina Halilovića, cilj akcija koje su organizirane i širom BiH je doprinijeti boljem životu u lokalnoj zajednici.

- Volonteri u Goraždu su djelovali na tri lokacije. U Osnovnoj školi „Mehmedalija Mak Dizdar“ u Vitkovićima za devet učenika slabijeg socijalnog statusa, uz pomoć Crvenog križa Goražde, obezbjeđeni su paketi sa školskim priborom, odjećom i obućom, te slatkišima, a dodjeljena je i novčana pomoć od po 100 KM – kazao je Halilović, te dodao da su sa poklonima koji su sadržavali hranu, odjeću, obuću i ćebadi, obradovane četiri romske porodice koje žive u kolektivnom smještaju u naselju Podhranjen.

- U Osnovnoj školi u Sadbi volonteri su pomagali u zamjeni stolarije na objektu škole, za što je donaciju obezbjedio dokazani prijatelj Goražda, Aurelio Garcia Marcos iz Španije, predsjednik organizacije „Cooperazione Balkanes“ – ističe Halilović. Slične volonterske akcije bit će organizirane tokom cijele godine.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.