BIH

Muhamed Šindrić jašući konje izazvao veliko zanimanje prolaznika

U tuzlanskom Novom naselju

A. A.

16.2.2015

Jašući konje u tuzlanskom Novom naselju, Muhamed Šindrić sa sinom Omarom i njegovim vršnjakom Admirom Bekićem jučer je izazvao veliko zanimanje prolaznika, a brojni roditelji su im prilazili, pitajući mogu li svoje dijete popeti na konja.

Šindrići u naselju Crno blato imaju štalu i četiri konja, a Muhamed je prvog kupio 2008. godine.

- Moji su porijeklom iz Bijeljine i djed rahmetli, Omer Šindrić, držao je konje poslije Drugog svjetskog rata. Međutim, moji roditelji ne vole ni da ih vide, a moja tri sina, posebno najmlađi Omar i ja volimo ove plemenite životinje, iako je njihovo održavanje skupo - ispričao nam je Muhamed i dodao da je prošle godine klizište odnijelo livadu na koju je konje izvodio na ispašu, ali da je štala sa konjima ostala neoštećena.

Muhameda prepoznaju građani Slavinovića, gdje na livadu iza ambulante svakog Bajrama dovede svoje ljubimce.

- Tada sva djeca iz naselja dođu, okupe se oko nas, a roditelji pitaju kolika je cijena jahanja. Ja im kažem da oni to ne mogu platiti, pa ih koji trenutak držim u neizvjesnosti, a onda im kažem da slobodno popnu dijete, jer je jahanje besplatno. Dječija radost kada uzjašu konja je velika. Smiju se i plješču rukama, a roditelji im govore da se dobro drže. Osim djece, i odrasli se nerijetko penju, pa im ja pomažem - ispričao je Muhamed.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.