BIH

Opljačkan blagajnik MVP-a dok je prenosio 50.000 KM bez osiguranja

Kantonalna policija Sarajevo traga za počiniocem

Redakcija

24.2.2015

Od službenika Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine ukradeno je 50.000 maraka. Sve se desilo na putu od banke do zgrade Minstarstva vanjskih poslova. Kantonalna policija Sarajevo još traga za počiniocem.

Ivica Merlo, blagajnik u Ministarstvu vanjskih poslova, u podne je otišao u banku. Iz banke je izašao sa 50.000 maraka. Prilikom povratka u Ministarstvo vanjskih poslova BiH, na putu dugom stotinjak metara napala ga je i opljačkala policiji zasad nepoznata osoba, piše Federalna.ba.

- Oko 12:10 u Ulici Maršala Tita u malom parku izvršeno je razbojništvo nad M. I. od strane nepoznate osobe koja je pritom koristila vatreno oružje - navodi Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS-a.

Razlog zbog kojeg je Merlo podizao ovaj novac nije poznat. Šefica Sektora za opće poslove Ministarstva vanjskih poslova Selma Užičanin, koja je i poslala blagajnika po novac, nije htjela pred kamere FTV-a.

- Ministarstvo vanjskih poslova BiH je o ovom razbojništvu koje se dogodilo odmah obavjestilo nadležne istražne organe sa kojima sarađujemo u provođenju istražnih radnji. U cilju sprovođenja adekvatne istrage, nadležni istražni organi su ti koji mogu javnost obavjestiti šta smatraju da je potrebno tokom ovih radnji - stoji u dopisu Ministarstva inostranih poslova BiH.

Inače, u ovom slučaju mnogo je nelogičnosti. Kako je, recimo, moguće da je službenik Ministarstva prenosio državni novac bez osiguranja? Isto tako, sumnjivo je kako je razbojnik imao informaciju da će baš u tom trenutku opljačkati blagajnika i pobjeći sa 50.000 maraka, te kako je moguće da je razbojništvo počinjeno na mjestu gdje se nalazi više policijskih kućica i videonadzor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.