BIH

Zbog vozačkog ispita nova Vlada KS već uspjela naljutiti građane

Haos u sektoru saobraćaja Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade

Am. K.

3.4.2015

Predstavnici nove Vlade Kantona Sarajevo tek su sjeli u fotelje, a već su uspjeli naljutiti građane Sarajeva.

Naime, "Avazovom“ portalu građani su uputili e-mail kako bi skrenuli pažnju na to kako aktivno ne radi nova Vlada Kantona Sarajevo tačnije Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade, kojim rukovodi ministar Elvir Kazazović (SDA)

saopcenje-1

Faksimil prvog saopćenja Ministarstva

- Od petka, 27. marta ove godine u Kantonu vlada totalni haos u sektoru saobraćaja navedenog ministarstva. Obustavljena su provođenja ispita za instruktore vožnje, izdavanja licenci za instruktore vožnje, polaganja ispita iz poznavanja propisa o bezbjednosti saobraćaja – testovi, polaganja ispita iz poznavanja pružanja prve pomoći,  polaganja ispita iz upravljanja motornim vozilom - vožnja, kao i podizanje bilo kakvih uvjerenja o položenim ispitima koji su položeni prije datuma obustave. Navedeni sektor je faktički prestao sa radom – navodi se u e-mailu koji je potpisan kao građani Sarajeva.

Naime, 27. marta na web stranici ministarstva objavljeno je obavještenje o obustavi gdje se između ostalog navodi da obustavljaju rad zbog preseljenja i da će obavještenje o tome kad će početi sa radom izaći na web stranici Ministarstva 3. aprila odnosno danas.

- No, danas su opet izdali obavještenje u kojem piše da je preseljenje i dalje u toku, i u kojem se i ne nazire o tome kad će početi sa radom. Sigurni smo da 500.000 građana ovog Kantona koji finansiraju pomenuto Ministarstvo, i koji su potencijalni korisnici usluga navedenog Ministarstvo to ne zaslužuju. U normalnim zemljama, za ovakve stvari bi i vlade padale navodi se u e- mailu građana.

saopcenje-2

Faksimil saopćenja koje je Ministarstvo izdalo danas

 

 

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.