BIH

U Cazinu je održana tradicionalna parada maturanata

Najbrojnija poslijeratna generacija

S. J.

15.5.2015

Svečanim defileom ulicama grada i druženjem uz prigodni muzički program, u Cazinu je održana treća tradicionalna Parada maturanata. Ovogodišnja generacija maturanata u općini Cazin najbrojnija je u poslijeratnom periodu, tako da su građani ovaj put u svečanom defileu imali priliku vidjeti 941 maturanta, od kojih je najviše bilo iz "Prve srednje škole" - njih 350, iz "Druge srednje škole" 340, iz Gimnazije 153 i iz Medrese "Džemaludin Čaušević" 98 maturanata.

defile-maturanata

Maturanti su se zajedno sa svojim profesorima okupili na Trgu Alije Izetbegovića, gdje im se obratio općinski načelnik .

-  Vaša mladost i vaše znanje koje ste do sada stekli je vaš najveći potencijal i moja je želja, da on bude iskorišten na najbolji način. Završili ste jednu etapu obrazovanja, koja nije kraj, već je to početak nadogradnje vaše stručnosti i vaših ličnosti. Koliko god bile nepovoljne trenutne prilike u našoj zemlji, ja vas pozivam, da nikad ne odustajete od učenja, rada i hrabrosti da mijenjate sve ono, što predstavlja prepreku vašoj i budućnosti BiH, jer vi to možete, rekao je Nermin Ogrešević, načelnik općine Cazin.

kolona-ucenika

Predvođeni maskotom sove, zaštitnim znakom cazinskih maturanata, maturanti su prošetali od Trga “Alije Izetbegovića” do Trga “Zlatnih ljiljana”, gdje su nastavili zabavu uz prigodni muzički program.


 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.