BIH

MUP RS objavio fotografije napadača na Aleksandra Vučića

Tokom Komemorativnog skupa u Potočarima

(A. Vr.)

16.7.2015

MUP RS je dobio od Specijalnog tužilaštva nalog za provođenje istrage protiv NN lica za krivična djela koja su počinjena tokom Komemorativnog skupa u Potočarima 11. jula.

Specijalno tužilaštvo traži rasvjetljavanje djela teškog ubistva u pokušaju, podstrekavanje na teško ubistvo, ugrožavanje sigurnosti, ometanje službenih lica u vršenju dužnosti, napad na ovlašćena službena lica i izazivanje vjerske i rasne netrpeljivosti, prenose Nezavisne.com.

Na fotografijama koje vidite se nalaze lica za koje postoje osnovi sumnje da su izvršila navedena krivična djela.

MUP RS intezivno radi na identifikovanju ovih lica i poziva građane da zbog potvrde identiteta, ukoliko imaju neka saznanja o njima, to prijave najbližoj policijskoj stanici.

"Tu imamo 20-ak lica, neke identifikacije imamo, neke nemamo, ali imamo lik pa ćemo nastaviti da razmjenjujemo podatke sa agencijama u BiH i kolegama iz Srbije. Svaki kvalitetan snimak dobro će doći da identifikujemo one koji su učestvovali u pokušaju ubistva, a i onih koji su to podstrekavali. Јer, na video zapisu se vidi ko šta radi i sada se radi da bi se moglo na sudu kvalitetno dokazati šta je čija uloga", kaže Gojko Vasić, direktor Policije RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.