BIH

Silajdžić: Nije tačno da sam Erdoanov savjetnik

Bivši član Predsjedništva BiH negirao pisanje medija

M. Aš.

29.7.2015

Haris Silajdžić, nekadašnji član Predsjedništva BiH i bivši predsjednik Stranke za BiH, demantirao je jučer u izjavi za „Dnevni avaz“ informaciju da je postao savjetnik predsjednika Turske Redžepa Erdoana (Recepa Erdogana). Silajdžić nam je pojasnio da mu nije jasno odakle takva informacija u javnosti, tvrdeći da ona nema nikakvog osnova.  

- Nisam ni s kim razgovarao niti me bilo ko pozivao u vezi s tim, a kamoli da sam nešto potpisao i da sam postao nečiji savjetnik. To nije tačno - rekao nam je kratko Silajdžić.

Informaciju o imenovanju Silajdžića na mjesto Erdoanovog savjetnika prije nekoliko dana objavio je portal „The Bosnia Times“ urednika Nedžada Latića, pozivajući se na dobro obaviještene diplomatske izvore. Latić nam je jučer kazao da stoji iza valjanosti informacije i tvrdi da je Silajdžić ovakvim izjavama demantirao sam sebe.

nedzad-latic-za-avaz-26-avgust-2014-01-is

Latić: Tajni savjetnik

- Izvor koji je dao informaciju portalu „The Bosnia Times“ čak tvrdi da je predsjednik Turske potpisao rješenje o imenovanju Silajdžića za svog savjetnika, koje može dati na uvid samo u izuzetno važnim situacijama, i to veoma važnim osobama, dok Silajdžićeva pozicija treba ostati tajna za javnost. Tako da je pravilna informacija da je Silajdžić “tajni savjetnik“ turskog predsjednika – kazao je Latić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.