BIH

Vrhovni sud FBiH uvažio žalbu Tužilaštva KS u slučaju "Bosnalijek": O pritvoru Arslanagićima i ostalima ponovo će se odlučivati

Predmet vraćen Kantonalnom sudu u Sarajevu

Am.K./Fena

10.9.2015

Vrhovni sud Federacije BiH uvažio je u cijelosti žalbu kantonalnog tužitelja u Sarajevu izjavljenu protiv rješenja Kantonalnog suda u Sarajevu (KSS) od 25. avgusta, kojim je ukinut pritvor osumnjičenima Edinu Arslanagiću, Šefiku Handžiću, Hasanu Šepi i Amaru Arslanagiću, potvrđeno je Feni u Vrhovnom sudu. 

Uvažavajući žalbu Kantonalnog tužioca, Vrhovni sud FBiH ukinuo je žalbeno rješenje i predmet vratio Kantonalnom sudu u Sarajevu na ponovno odlučivanje.

Radi se o osobama protiv kojih se vodi istraga u "slučaju Bosnalijek" zbog krivičnog djela organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlasti, poreznom utajom, krivotvorenjem službene isprave i sklapanjem štetnog ugovora.

- Kantonalno tužilaštvo Sarajevo je tek danas u 15.15 sati zaprimilo rješenje Vrhovnog suda Federacija BiH od strane Kantonalnog suda u Sarajevu koje im je uvažilo žalbu, a u vezi sa ukidanjem pritvora osumnjičenima Edinu Arslanagiću, Šefiku Handžiću, Hasanu Šepi i Amaru Arslanagiću, iako je rješenje doneseno još 8. septembra ove godine, kazao je za "Avazov" portal Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS.

Rješenjem Kantonalnog suda u Sarajevu protiv kojeg je izjavljena žalba, osumnjičenima su, umjesto pritvora, bile određene mjere zabrane. 
 
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.