BIH

Bakir Izetbegović primio crnogorskog reisu-l-ulemu Rifata ef. Fejzića

Sagovornici zajednički osudili teroristički napad u Parizu

Redakcija

20.11.2015

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je danas u Sarajevu reisu-l-ulemu Islamske Zajednice u Crnoj Gori Rifata ef. Fejzića. 

Reisu-l-ulema Fejzić ovom je prilikom informisao Izetbegovića o aktivnostima koje Islamska zajednice sprovodi, te o odnosima i prilikama unutar zajednice Bošnjaka, čiji je položaj u Crnoj Gori zadovoljavajući.

Ef. Fejzić je izrazio zadovoljstvo u pogledu napora koje je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović poduzeo u postizanju međubošnjačkog dijaloga u BiH i napretka koji je u tom pogledu postignut.

Sagovornici su zajednički osudili teroristički napad u Parizu, čime je, konstatirano je, još jednom nanijeta neprocjenjiva šteta islamu, kao vjeri koja je utemeljena na postulatima mira i tolerancije.

Izetbegović je ukazao na značaj potrebe za intenzivnijom komunikacijom među bošnjačkim predstavnicima u dvije susjedne zemlje, te je naglasio spremnost za ulaganjem dodatnih napora u tom pravcu.

Ef. Fejzić je na kraju izrazio iskrenu zahvalnost članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću za ukupnu podršku koju u kontinuitetu pruža Bošnjacima u Crnoj Gori.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.