BIH

Borci iz Kaknja ogorčeni nakon hapšenja generala Sakiba Mahmuljina

Saopćenje za javnost

Az. S.

9.12.2015


Borci iz Kaknja, veterani, te članovi Patriotske lige ogorčeni su nakon hapšenja generala Sakiba Mahmuljina. U saopćenju za javnost ovih organizacija stoji da to što radi sud Bosne i Hercegovine vrijeđa sve patriote ove zemlje.

Posebno ih boli to što su uhapsili čovjeka koji je bio na čelu svih kakanjskih jedinica i koji su pod njegovim komandovanjem odbranili i oslobodili velike teritorije naše zemlje. Borci Kaknja pitaju tužioce i naravno glasnogovrnike ove institucije  kako i na koji način su dobili posao da rade to što rade.

Pitaju i kolike su im plaće.Sud Bosne i Hercegovine nikada nije pronašao ubice i krvoloke nakon zločina u mjestu Poljani iznad Kraljeve Sutjeske  nad bošnjačkim civilima ,a hapsi one koji su branili taj isti narod od golog nestanka.

Borci iz Kaknja također se pitaju koliko Bošnjaka radi u SIPI i Sudu BiH i zašto nema nijednog glasnogovrnika bošnjačke nacionalnosti osim Jozičke i Grubešića?

Posebno ih boli način na koji je SIPA  prenijela vijest o hapšenju „lica S.M“.

U saopćenju stoji  da general Mahmuljin nije nikakvo lice ,on je borac i patriota  koji je stao u odbranu ove zemlje. Policijski riječnik koji je upotrebila SIPA vrijeđa ljudsko dostojanstvo. Kakanjski borci najavili su i proteste ukoliko Sud BiH odredi mjeru pritvora generalu Mahmuljinu.

Traže da se bezuvjetno pusti na slobodu i da sa slobode brani čast i sebe samog i boraca na čijem je čelu bio tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.