BIH

Otkazan današnji sastanak lidera u Mostaru

Piše: Avaz.ba

26.7.2017

Planirani radni ručak koji je organizirao predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić u Mostaru, s početkom u 13.00 sati, otkazan je zbog nemogućnosti dolaska određenog broja učesnika.

Naime, predsjednik HDZ-a pozvao je na "prijateljski ručak" u Mostaru članove Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i Mladena Ivanića te predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

Kasno sinoć posjetu je prvi otkazao predsjednik SDA Bakir Izetbegović. Također, dolazak su otkazali i predstavnici Saveza za promjene uz obrazloženje da ne žele učestvovati u radu s onima koji prave blokade u BiH i entitetu Republika Srpska.

Lider SBB-a Fahrudin Radončić  jučer je u telefonskom razgovoru s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Draganom Čovićem iznio pretpostavku da očekuje kako će Bakir Izetbegović otkazati svoj dolazak na način da zaoštrenom retorikom nastavi predizbornu kampanju koju već mjesecima preuranjeno vodi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.