BIH

Novalić primio u oproštajnu posjetu ambasadora Moora

Fena

29.8.2017

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, primio u oproštajnu posjetu šefa misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Jonathana Moora koji 1. septembra završava svoj trogodišnji mandat u BiH.

Novalić je zahvalio ambasadoru Mooru na zajedničkom radu i podršci reformskim procesima u protekle tri godine.

- Zahvaljujući međunarodnoj zajednici, njenim savjetima i prijedlozima, reforme koje provodi Vlada Federacije značajno dobijaju na kvalitetu. Zato veoma cijenim saradnju s organizacijama poput OSCE-a - kazao je Novalić.

Federalni premijer je istakao da je Bosna i Hercegovina u ambasadoru Mooru uvijek imala istinskog prijatelja i izrazio nadu da će u budućnosti misija OSCE-a nastaviti pružati podršku europskom putu naše zemlje.

Ambasador Moore je zahvalio na saradnji i pomoći u ovom periodu i izrazio uvjerenje da će ona u budućnosti biti nastavljena.

Pohvalio je i rad Vlade na provedbi Reformske agende i ekonomskih i socijalnih reformi, i istakao važnost sistemskog rješavanja aktuelnih problema Federacije BiH, jer je to jedini put prema realnom i održivom boljitku koji će osjetiti svi građani BiH.

Moore je izrazio zadovoljstvo pozitivnim ekonomskim pokazateljima koji su, kako je kazao, najbolji dokaz ispravnosti reformskog puta entitetskih vlada, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.