BIH

Suradnja SDP-a BiH s Demokratskom frontom

Lana Prlić ( Screenshot)

Avaz.ba

30.8.2017

Jedna od tačaka dnevnog reda jučerašnje sjednice Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, kako je na samom početku izvijestila predstavnike bh. medijskih kuća Lana Prlić, potpredsjednica SDP-a BiH, bilo je potpisivanje memoranduma o suradnji sa strankom Demokratska fronta.

- Svečana sjednica glavnih odbora ove dvije partije, Socijaldemokratske partije i Demokratske fronte, održat će se devetog septembra, gdje će se potpisati sporazum o suradnji i samim time će se otvoriti vrata, napokon početi praviti taj građanski blok koji su tražili naši glasači 2014. godine - kazala je Lana Prlić, pojasnivši da su iz anketa i u razgovorima s građanima shvatili da ''oni upravo to žele".

Potpredsjednica SDP-a BiH Prlić dodala je da "'smo otvoreni za druge građanske opcije, da napokon 2018. godine imamo građanski blok koji ćemo ponuditi našem narodu, odnosno pravu alternativu ovoj vlasti".

Također, na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a BiH razmatrana je aktualna politička situacija, a potpredsjednica SDP-a BiH posebno je istaknula da još nije zakazana sjednica Parlamenta Federacije i da ''zakoni još čekaju'', te da se najavljuje smanjenje penzija.

Podsjetimo, udruženja penzionera tražila su povećanje primanja za 10 posto, što je Vlada Federacije odbila zbog nedostatka novca.

- Samo bih da podsjetim da je Vlada FBiH, sa SDP-om na čelu, dva puta povećavala penzije - kazala je Lana Prlić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.